Masszázsok 
-
A masszázs a legkellemesebb kozmetikai művelet.
Egyre gyakoribb termékek a szarukoptatást elősegítő masszírozók. Ezt a hatást biztosíthatja pl. só vagy cukor. Eltávolítják az elhalt szaruréteget, ezzel elősegítik a sejtmegújulást és a hatóanyagok felszívódását. A só dörzshatása mellett nyugtató, izomlazító, értágító, hámosító hatású is. 
Az olajos masszázs elősegíti a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzését.
A hatóanyagok és a masszázs együttes eredményeként a bőr megfiatalodik, visszanyeri rugalmasságát, feszességét és friss, bársonyos tapintású lesz.
  • ligetszépe masszázskrém
  • kit profilo (sós radír)
  • DL cukros radír
A masszázst az ókori görög, római, kínai, indiai, egyiptomi kultúrákban gyógyító céllal alkalmazták. Manapság mindenki fáradtan, kimerülten, stresszesen tér be a kozmetikába, lazításra, felfrissülésre, szépülésre és pihenésre vágyik. Még az atlantiszi korból ered a kristálygyógyászat, amely egyre nagyobb teret hódít a kozmetikában (pl. rózsakvarc masszázs)
 

A cellulit masszázs  a szervezetből a káros méreganyagok eltávolítására szolgáló masszázs, mely a vér és nyirokkeringést aktivizálja.

A lávaköves masszázs egyaránt alkalmazható arcon, dekoltázson és az egész testen is. A vulkáni eredetű, különböző nagyságú, lecsiszolt köveket melegen tartva, kezünkbe fogva a testfelülettel érintkezve csúsztatjuk az energiapályák mentén.
Kényeztető, lazító kezelés, mely javítja a vér- és nyirokkeringést, salaktalanít és felmelegíti a testet.

Nyirok-drenázs masszázs során lassú, könnyed, pumpáló mozdulatokat végzünk, elvezetve a nyirokgyűjtő pontokra a salakanyagot. A szövet felfrissül, gyorsabban ürül a salakanyag, fokozódik az izom teljesítőképessége, erősödik az immunrendszer, az aknés, szeborreás bőr állapota javul, a szem környéki ödéma csökken.

Az ecset masszázst beépíjtünk többféle arckezelésbe. Ez az ecsetek szimmetrikus mozgatásával történik. A szem környékének mátrixlapos eldolgozása szintén így történik. Speciális hatóanyagot juttatunk a bőrbe, az ecsettel könnyedén eloszlatható a krém. Pl. DL actimat

A YAM masszázs egy frissítő, energiát adó, méregtelenítő masszázs az arcon és a testen, melynek alapjait a kínai filozófia és tudomány adja. A masszázs során a test meridián vonalain haladva közel 260 akupunktúrás pontot érintve történik a szervezet "aktiválása". (A meridián az akupunktúrás kezelésben az a kis örvény a bőr alatt, ahol úgy tartják, hogy az energia áramlik, és ami mentén az akupunktúrás helyek sorakoznak.)

A frissítő masszázs emberi testet érő mechanikai behatások eredményeképp hatást gyakorol a bőrre, a bőr alatti kötőszövetre, az izmokra, a vér és nyirokkeringésre, a belső szervekre és az idegrendszerre. E hatások lehetnek közvetlen vagy közvetettek.
A klasszikus masszázs terápiás alkalmazása a következő esetekben javasolt: nyak-, a hát- és az ágyékcsigolyák tájékán kialakult izommerevség; reumás betegségek; neurológiai zavarok; műtétek, illetve sérülések okozta mozgásszervi problémák; belső szervi betegségek szívpanaszok, magas vérnyomás, légzési zavarok; pszichoszomatikus panaszok (pl. fejfájás, migrén, alvás); emésztési zavarok; keringési problémák; kimerültség, stressz
|www.szepsegem.hu | bea@szepsegem.hu | webmester | copyright |
-